Over Masterlanguage

Ben je op zoek naar uitdagend onderwijs in en over je favoriete taal? Hou je ervan om taal en cultuur vanuit verschillende perspectieven te bekijken? Wil je eens een vak volgen bij experts aan een andere universiteit? Dan is Masterlanguage iets voor jou.

Masterlanguage is een landelijk cursusaanbod op masterniveau voor talenstudenten. Volg je een master aan een van de deelnemende universiteiten, dan kun je een Masterlanguage-cursus volgen in je keuzeruimte.

Wat biedt Masterlanguage?

Masterlanguage maakt landelijk aanwezige expertise breed beschikbaar en biedt zo wetenschappelijk talenonderwijs van de hoogste kwaliteit aan talenstudenten door heel Nederland.

Het bijzondere aan Masterlanguage-onderwijs is de interdisciplinaire insteek, waarbij taalkunde, letterkunde, cultuurkunde en didactiek samenkomen. Ook zijn er cursussen die specifiek gericht zijn op educatie. Deze cursussen belichten de functie van taalonderwijs in een brede hedendaagse maatschappelijke context.

Er zijn Masterlanguage-cursussen in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Spaans, Latijn en Grieks. Het onderwijs wordt (met uitzondering van de klassieke talen) in de doeltaal gegeven. Zo ga je je favoriete taal nog beter beheersen.

 

De voordelen van Masterlanguage op een rijtje

  • Een extra mogelijkheid om jouw master te verdiepen en te verrijken
  • Cursussen met een interdisciplinaire insteek die taalkunde, letterkunde, cultuurkunde, communicatie en didactiek samenbrengen.
  • Aanbod van cursussen met een educatief perspectief en een maatschappelijke insteek, waarin je bezig bent met de toekomst van taalonderwijs.
  • Je volgt colleges samen met gemotiveerde studenten van andere universiteiten, waarmee je via Masterlanguage ook je professionele netwerk verrijkt.
  • Extra verdiepende en verbredende activiteiten, zoals culturele excursies in het binnen- en buitenland, onderzoeksseminars, of gastlezingen van internationale specialisten en professionals. 

Meer weten?

Ben je enthousiast? Lees hier meteen verder over ons cursusaanbod.

Wil je meer weten over de praktische kant van Masterlanguage? Lees dan hier hoe Masterlanguage werkt.