Wat is Masterlanguage?

MA-onderwijs in je favoriete taal. Onderwijs door experts uit het hele land. Onderwijs samen met studenten van andere universiteiten. Dát is Masterlanguage!

Masterlanguage is een MA-cursusaanbod voor talenstudenten. De universiteiten bieden het gezamenlijk aan. Ben jij talenstudent aan een van deze universiteiten, dan is Masterlanguage er ook voor jou! Naast het MA-cursusaanbod van je eigen universiteit kun je dus ook kiezen uit dit landelijke aanbod. Kortom, extra mogelijkheden om joúw cursus in joúw taal te vinden en te volgen!

Om welke talen gaat het?
Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Spaans en Klassieke talen (Grieks & Latijn). Onderwijs in deze talen (met uitzondering natuurlijk van Klassieke talen) en onderwijs over deze talen! Taal, literatuur en cultuur staan daarbij centraal. Kijk maar eens in het cursusaanbod!

Waar vinden de cursussen plaats?
Op een van de universiteiten. Dat kan jouw eigen universiteit zijn, maar soms moet je naar een andere universiteit. Gelukkig zijn de afstanden klein! En het is natuurlijk leuk om ook aan andere universiteiten colleges te volgen!

Mag ik deelnemen aan een Masterlanguage-cursus?
Je kunt een Masterlanguage-cursus volgen als je staat ingeschreven bij een masterprogramma van een van de universiteiten. Dit programma valt onder een van volgende landelijke opleiding-labels: Letterkunde, Taalwetenschappen, Oudheidstudies, Neerlandistiek of een universitaire lerarenopleiding in de talen.